Hautajaiset

Lämmin osanotto läheisesi kuoleman johdosta.

Hautaansiunaamisessa me annamme poisnukkuneet rakkaamme hyvän Jumalan käsiin. Me saatamme ja hyvästelemme elämän ja kuoleman rajalla, ja siunaamme heidät odottamaan ylösnousemuksen päivää.

Kirkkoherranvirasto auttaa hautajaisjärjestelyissä: hautajaisten ajankohdan, kirkon, papin ja kanttorin varaaminen onnistuu samalla kertaa. Muistotilaisuus voidaan myös pitää seurakunnan tiloissa.

Alla oleva linkki avautuu ev.-lut. kirkon suomenkielisille sivuille

Arkku kirkon alttarin edessä, kukkia arkun päällä.

Läheisen kuolema on syvä ja voimakas kokemus. Kuolema on aina yllättävä - odotettunakin. Hautajaisjärjestelyissä noudatetaan vainajan tahtoa.

Ennen hautajaisia

Kaikilla on oikeus tulla haudatuksi kotikuntansa seurakunnan ylläpitämälle hautausmaalle.

Hautaus ja hautapaikka

Hautajaisten järjestäminen kannattaa aloittaa ottamalla yhteyttä joko oman seurakunnan kirkkoherranvirastoon, päivystävään pappiin tai hautaustoimistoon. Siunaamistilaisuudesta voi tehdä vainajan näköisen.

Hautaan siunaaminen

Ylösnousemus tuo toivoa kuoleman hetkeen. Jeesuksen sovitustyön ja ylösnousemuksen kautta meillekin on valmistettu sija taivaan kodissa.

Hautaan siunaamisen merkitys

Muistotilaisuudessa muistellaan vainajaa ystävien ja sukulaisten kesken. Pappia voi pyytää osallistumaan tilaisuuteen.

Muistotilaisuus