Rippijuhlat

Rippikoulu päättyy konfirmaatioon, jossa nuoret tunnustavat uskonsa yhdessä seurakunnan kanssa, ja heidät siunataan jatkamaan elämän matkaa hyvän Jumalan suojassa.

Rippikoulun ohjaajilta saa lisätietoa konfirmaation ajankohdasta ja käytännön asioista. Lisätietoja löytyy oheisista linkeistä, jotka avautuvat ev.-lut. kirkon suomenkielisille sivuille.

Konfirmoitavia ehtoollisella alttarin ääressä
Kirkon kuvapankki/Maria Ojanperä

Rippikoulu on puolen vuoden mittainen tutustuminen seurakuntaan ja kristilliseen uskoon. Usein rippikoulu käydään sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä myös aikuisena.

Rippikoulu edeltää rippijuhlia

Konfirmaatio on osa ehtoollisjumalanpalvelusta eli messua. Konfirmaatiota vietetään joko sunnuntain messun yhteydessä tai omana erillisenä messunaan. Konfirmaatiomessu kestää yleensä 1-2 tuntia. Kirkot ovat konfirmaatiomessuissa usein hyvin täynnä, joten paikalla kannattaa olla ajoissa.

Konfirmaatio tapahtuu jumalanpalveluksessa

Rippijuhlia vietetään rippikoulun käyneen ja konfirmoidun nuoren kunniaksi. Nuorelle rippijuhlat ovat tärkeä aikuistumisjuhla.

Rippijuhlien järjestäminen