Uutislistaukseen

Koronavirustiedote 8.5.

13.5.2020 15.42

Hallitus on 4.5.2020 päättänyt siirtymisestä koronaepidemian hillinnän seuraavaan vaiheeseen. Julkisissa kokoontumisissa sovelletaan 1.6.2020 alkaen 50 hengen kokoontumisrajoitusta, ja tätä suositellaan toimintaohjeeksi myös seurakunnan tilaisuuksissa. Riskiryhmään kuuluvien suositellaan edelleen välttävän fyysisiä kontakteja ja käyttävän omaa harkintaa osallistumisessaan.

Seuraamme seurakunnissa piispojen ohjeita, ja niiden mukaan kirkon jumalanpalveluksiin voi tulla paikalle 1.6.2020 alkaen. Jumalanpalveluksiin voi osallistua enintään 50 henkeä. Kesäkuun ajan jumalanpalvelukset Enontekiöllä ovat pääsääntöisesti sanajumalanpalveluksia, ja messuihin siirrytään asteittain viimeistään heinäkuun alusta lähtien.

Kirkollisiin toimituksiin voi 1.6.2020 alkaen osallistua enintään 50 henkeä. Turvaetäisyyksiä ja huolellista hygieniaa tulee noudattaa silloinkin, ja sairaana pitää jäädä tilaisuudesta pois.

Muistotilaisuuksien osalta ohjeemme on yhä, että ne järjestettäisiin pienimuotoisesti, koska turvaetäisyyksien kannalta riittävän suurta tilaa on ehkä vaikea löytää suurimmalle sallitulle eli noin 50 hengen joukolle.

Muita seurakuntatilaisuuksia voidaan 1.6.2020 alkaen järjestää, henkilörajoitukset ja osallistujien turvallisuus huomioon ottaen. Tilaisuuksiin ja toimintaan voi osallistua enintään 50 henkilöä kerrallaan.

Uusien piispan ohjeiden mukaisesti ja terveysviranomaisten ohjeita noudattaen rippikoululeiri järjestetään 2.-8.6. Konfirmaatio on sovittu kesän kokoontumisrajoitusten vuoksi toimitettavaksi vasta syksyllä.

Aluehallintovirasto valmistelee tarkempaa ohjeistusta kesän ajaksi, ja se valmistuu toukokuun loppuun mennessä. Lisätietoja Aluehallintoviraston sivuilta https://www.avi.fi

Voimia näihin epävarmoihin mutta varovaisen toiveikkaisiin aikoihin tämän viikon raamatunluvusta: ”Vaikka vuoret järkkyisivät ja kukkulat horjuisivat, minun rakkauteni sinuun ei järky eikä minun rauhanliittoni horju, sanoo Herra, sinun armahtajasi.” (Jes. 54:10)

Heli Kinisjärvi, seurakuntapastori

 

https://evl.fi/documents/1327140/71380948/piispojen-ohjeistus-seurakunnille-kokoontumisrajoitusten-vaiheittaisesta-purkamisesta.pdf

https://www.oulunhiippakunta.fi/uploads/2020/05/468ef6dc-bismmaid-ravvagat-searvegottiide-coahkkananraddjehusaid-nuppastahttimis_5.5.2020.pdf