Jumalanpalvelukset Enontekiöllä

Jumalanpalveluksissa veisataan sekä suomeksi että saameksi.

Jumalanpalvelukset järjestetään joka sunnuntai pääsääntöisesti klo 14, ja messuja ja sanajumalanpalveluksia järjestetään suunnilleen vuoroviikoin. Kerran kuukaudessa pidetään sanajumalanpalvelus jollakin kylällä ja kerran kuukaudessa kokoonnutaan sanajumalanpalvelukseen tai messuun Karesuvannon kappelille. Kahtena sunnuntaina kuukaudessa vietetään Jumalan kansan juhlaa Hetan kirkossa.

Enontekiön kirkon alttari, pappi siunaa kirkkokansan.
Piispa ja kaksi pappia talon edessä Raittijärvellä
Raittijärven jumalanpalvelus on upea vuosittainen perinne.

Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Sunnuntain jumalanpalvelus on seurakunnan jokaviikkoinen päätapahtuma. Jumalanpalveluksen alkamisaika on pääsääntöisesti klo 14, vilkkaimpiin turistisesonkeihin jumalanpalvelusta voidaan järjestää myös muina kellonaikoina. Ajankohtaisen tiedon löydät tapahtumakalenterista.

Jumalanpalveluksissa veisataan sekä suomeksi että saameksi. Messuja ja sanajumalanpalveluksia järjestetään suunnilleen vuoroviikoin. Kerran kuukaudessa pidetään sanajumalanpalvelus jollakin kylällä ja kerran kuukaudessa kokoonnutaan sanajumalanpalvelukseen tai messuun Karesuvannon kappelille. Kahtena sunnuntaina kuukaudessa vietetään Jumalan kansan juhlaa Hetan kirkossa.

Jumalanpalvelus on seurakunnan yhteinen juhla

Pyhästä voimaa arkeen. Kaikki ovat tervetulleita kirkkoon, Herran huoneeseen. Sunnuntaisin ja muina pyhäpäivinä kirkoissa vietettävät jumalanpalvelukset ovat avoimia tilaisuuksia. Pyhäpäivä on annettu meitä varten, jotta levähtäisimme ja virkistyisimme. Jumalanpalvelukseen osallistuminen on seurakuntalaisten yhteyden vaalimista ja sitä pyhäpäivän pyhittämistä, joka tuo siunauksen arkeemme.

Messu

Messu eli ehtoollisjumalanpalvelus on paikka, missä saa pysähtyä, hiljentyä, laulaa, kuunnella musiikkia, rukoilla ja kuulla Sanaa. Jumalanpalveluksessa saa kokea Pyhän Jumalan huolenpitoa. Jumala kuulee hiljaisetkin huokaukset.

Jumalanpalvelus rakentuu yhdessä

Seurakuntalainen osallistuu jumalanpalveluksen kulkuun ja sisältöön ennen kaikkea mietiskellen, rukoillen ja laulaen.

Jumalanpalveluksessa on myös erityisiä tehtäviä, joita siihen osallistuvan on mahdollista suorittaa omien lahjojensa ja kiinnostuksensa mukaan. Tehtävät vaihtelevat jumalanpalveluksen luonteen, ajankohdan ja siitä vastuussa olevien työntekijöiden mukaan. Seurakunnassamme toimii ehtoollisavustajina joukko tehtävään koulutettuja seurakuntalaisia.

Jumalanpalveluksesta vastuussa oleva pappi toimittaa suurimman osan jumalanpalveluksesta. Hän miettii yhdessä toisten toimitukseen osallistuvien työntekijöiden (kuten kanttorin) kanssa myös sen, mihin tehtäviin ja kuinka paljon avustajia/palvelijoita tarvitaan. Messupalvelijan tehtävinä on mm. tekstinluku, kolehdinkeruu, virsikirjojen jakaminen ja seurakuntalaisten toivottaminen tervetulleiksi jumalanpalvelukseen. Toisaalta yhteistä messua toteuttavat myös ne, jotka osallistuvat siihen penkistä käsin. Pääasia ei sittenkään ole se, mitä me teemme, vaan mitä Kristus on tehnyt meidän puolestamme.
 


Tervetuloa kirkkoon!