Päätöksenteko seurakunnassa

Seurakunnan ylin päättävä elin on vaaleilla valittu kirkkovaltuusto. Kirkkovaltuusto valitsee kirkkoneuvoston, jonka puheenjohtajana on kirkkoherra. Kirkkoneuvosto valmistelee kaikki kirkkovaltuustolle tulevat asiat ja tekee päätöksiä pienemmistä asioista.

Seurakuntavaalit käytiin marraskuussa 2018, ja valittujen valtuutettujen kausi kestää vuoden 2022 loppuun. Seurakunnan luottamushenkilöt päättävät siitä, millaisia linjauksia  seurakunnassa seuraavina vuosina tehdään ja mihin varoja käytetään. Luottamushenkilöt valitsevat myös jäseniä kirkolliskokoukseen, jossa päätetään kirkon yhteisistä asioista.

Mearrádusaid dahkan searvegottis

Searvegotti alimus mearrádusaid dahkki orgána lea válggain válljejuvvon girkostivra. Dáláš válgabadji joatkašuvvá jagi 2022 lohppii. Girkostivra vállje girkoráđi, mas sátnejođiheaddjin lea girkohearrá. Girkoráđđi válbme buot girkostivrii boahtti áššiid ja dahká mearrádusaid unnit áššiin.

Luottamushenkilöitä kuvattuna ulkona Hetassa lumessa.
Luottamushenkilöitä kuvattuna Hetassa maaliskuussa 2019.