Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Sunnuntain jumalanpalvelus on seurakunnan jokaviikkoinen päätapahtuma. Jumalanpalveluksen alkamisaika on pääsääntöisesti klo 14, vilkkaimpiin turistisesonkeihin jumalanpalvelusta voidaan järjestää myös muina kellonaikoina. Ajankohtaisen tiedon löydät tapahtumakalenterista.

Jumalanpalveluksissa veisataan sekä suomeksi että saameksi. Messuja ja sanajumalanpalveluksia järjestetään suunnilleen vuoroviikoin. Kerran kuukaudessa pidetään sanajumalanpalvelus jollakin kylällä ja kerran kuukaudessa kokoonnutaan sanajumalanpalvelukseen tai messuun Karesuvannon kappelille. Kahtena sunnuntaina kuukaudessa vietetään Jumalan kansan juhlaa Hetan kirkossa.

Jumalanpalvelus on seurakunnan yhteinen juhla

Pyhästä voimaa arkeen. Kaikki ovat tervetulleita kirkkoon, Herran huoneeseen. Sunnuntaisin ja muina pyhäpäivinä kirkoissa vietettävät jumalanpalvelukset ovat avoimia tilaisuuksia. Pyhäpäivä on annettu meitä varten, jotta levähtäisimme ja virkistyisimme. Jumalanpalvelukseen osallistuminen on seurakuntalaisten yhteyden vaalimista ja sitä pyhäpäivän pyhittämistä, joka tuo siunauksen arkeemme.

Messu

Messu eli ehtoollisjumalanpalvelus on paikka, missä saa pysähtyä, hiljentyä, laulaa, kuunnella musiikkia, rukoilla ja kuulla Sanaa. Jumalanpalveluksessa saa kokea Pyhän Jumalan huolenpitoa. Jumala kuulee hiljaisetkin huokaukset.

Jumalanpalvelus rakentuu yhdessä

Seurakuntalainen osallistuu jumalanpalveluksen kulkuun ja sisältöön ennen kaikkea mietiskellen, rukoillen ja laulaen.

Jumalanpalveluksessa on myös erityisiä tehtäviä, joita siihen osallistuvan on mahdollista suorittaa omien lahjojensa ja kiinnostuksensa mukaan. Tehtävät vaihtelevat jumalanpalveluksen luonteen, ajankohdan ja siitä vastuussa olevien työntekijöiden mukaan. Seurakunnassamme toimii ehtoollisavustajina joukko tehtävään koulutettuja seurakuntalaisia.

Jumalanpalveluksesta vastuussa oleva pappi toimittaa suurimman osan jumalanpalveluksesta. Hän miettii yhdessä toisten toimitukseen osallistuvien työntekijöiden (kuten kanttorin) kanssa myös sen, mihin tehtäviin ja kuinka paljon avustajia/palvelijoita tarvitaan. Messupalvelijan tehtävinä on mm. tekstinluku, kolehdinkeruu, virsikirjojen jakaminen ja seurakuntalaisten toivottaminen tervetulleiksi jumalanpalvelukseen. Toisaalta yhteistä messua toteuttavat myös ne, jotka osallistuvat siihen penkistä käsin. Pääasia ei sittenkään ole se, mitä me teemme, vaan mitä Kristus on tehnyt meidän puolestamme.

Tervetuloa kirkkoon!

Osallistu messuun seurakunnan Youtube -kanavallaLinkki avautuu uudessa välilehdessä, jonne pääset klikkaamalla alla olevaa kuvaa.

Enontekiön seurakunta

TAPAHTUMAT

Tiistaina 24.1.

klo 12 Virtapiiri Karesuvannon kappelilla, Sointu Jokiniemi

Keskiviikkona 25.1.

klo 16-18 käsityökahvila seurakuntakodilla

Torstaina 26.1.

klo 15-17 SeKuVain -kahvit Kilpisjärven monitoimitalolla, Sointu Jokiniemi

Perjantaina 27.1.

Klo 12-17 SPR:n ja diakoniatyön yhteinen ystävätoiminnan tapaaminen Karesuvannon kappelilla

Sunnuntaina 29.1.

klo 14 sanajumalanpalvelus Hetan kirkossa, Anne Lehmus (poikkeuksellisesti ei striimausta)

klo 16 Palojoensuun raamattupiiri Kerttu Rantatalolla, Oskarintie 1

Maanantaina 30.1.

klo 17.30 musiikkikerho erityisnuorille ja Aspan asukkaille Aspa-koti Riekonmarjassa, Heikki Tourunen

Tiistaina 31.1.

klo 17 kirkkovaltuuston kokous seurakuntakodilla

Torstaina 2.2.

klo 13.30 hartaus Luppokodilla, Anne Lehmus

Perjantaina 3.2.

klo 18 SRK:n seurat Hetan kirkossa

Sunnuntaina 5.2.

Sunnuntaina 12.2.

klo 16 Luoteis-Lapin rauhanyhdistyksen seurat seurakuntakodilla

Torstaina 16.2.

klo 13.30 hartaus Luppokodilla, Sointu Jokiniemi

Perjantaina 17.2.

klo 12-17 Tule Yhteisvastuu lounaalle ja kahville seurakuntakodille! Arpajaiset, kirppis avoinna! Ounastie 121

Sunnuntaina 19.2.

Keskiviikkona 22.2.

klo 18 tuhkakeskiviikon messu Karesuvannon kappelilla, Anne Lehmus

Sunnuntaina 26.2.

Maanantaina 27.2.

Tiistaina 28.2.

klo 17 nuortenmessu, Anu Toivonen ja Heikki Tourunen

Torstaina 2.3.

klo 13.30 hartaus Luppokodilla, Sointu Jokiniemi

Sunnuntaina 5.3.

klo 16 Luoteis-Lapin rauhanyhdistyksen seurat seurakuntakodilla

Maanantaina 6.3.

klo 19 Sellot soi -konsertti, Seeli Toivio. Ohjelma 15 €.

Sunnuntaina 12.3.

klo 14 sanajumalanpalvelus Karesuvannon kappelilla, Anne Lehmus

Lapsi-, varhaisnuoriso- ja nuorisotyö

Seuraa facebookista: Enontekiön srk nuorisotyö ja kotisivuilta! www.enontekionseurakunta.fi

Instagram: enontekionsrknuoret

Tervetuloa mukaan!

ILMOITUSTAULU

Kaikissa tilaisuuksissa huolehditaan käsihygieniasta, turvaväleistä ja maskin käytölle on suositus.

Kirkossa pidettävät jumalanpalvelukset ovat katsottavissa kahden viikon ajan myös Enontekiön seurakunnan YouTube-kanavalla. Enontekiön seurakunta - YouTubeLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Henkistä ja hengellistä tukea ja keskusteluapua on saatavilla

vt kirkkoherra, rovasti Anne Lehmus p. 040 757 0047, anne.lehmus@evl.fi

vt. diakoni Sointu Jokiniemi p. 040 632 9017, sointu.jokiniemi@evl.fi

Vt. diakonin työaika on 50 % seurakunnassa

Sukuselvitykset, virkatodistukset ja avioliiton esteiden tutkinnat tilataan Rovaniemen aluekeskusrekisteristä, p. 016-3355200 (ma-pe 9-15), keskusrekisteri.rovaniemi@evl.fi. Enontekiön seurakunnan sivuilla olevaa linkkiä virkatodistusten tilaamiseen voi yhä käyttää.

Enontekiön kirkkoherranvirasto palvelee edelleen kasteiden, häiden, hautajaisten ja muiden tilaisuuksien varaamisessa.

Kirkkoherranvirasto avoinna maanantaisin klo 10-15.

VIRTAPIIRIT ja LUOVATUPA
toimivat yhteistyössä SámiSoster ry:n kanssa, luovatupa@samisoster.fi, puh. 0400 378 794.

Virtapiirit

ma 23.1. klo 13-14.30 Hetassa Luovatuvalla

ti 24.1. klo 12-13.30 Karesuvannon kappelilla

ma 30.1. klo 13-14.30 Hetassa Luovatuvalla