Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Sunnuntain jumalanpalvelus on seurakunnan jokaviikkoinen päätapahtuma. Jumalanpalveluksen alkamisaika on pääsääntöisesti klo 14, vilkkaimpiin turistisesonkeihin jumalanpalvelusta voidaan järjestää myös muina kellonaikoina. Ajankohtaisen tiedon löydät tapahtumakalenterista.

Jumalanpalveluksissa veisataan sekä suomeksi että saameksi. Messuja ja sanajumalanpalveluksia järjestetään suunnilleen vuoroviikoin. Kerran kuukaudessa pidetään sanajumalanpalvelus jollakin kylällä ja kerran kuukaudessa kokoonnutaan sanajumalanpalvelukseen tai messuun Karesuvannon kappelille. Kahtena sunnuntaina kuukaudessa vietetään Jumalan kansan juhlaa Hetan kirkossa.

Jumalanpalvelus on seurakunnan yhteinen juhla

Pyhästä voimaa arkeen. Kaikki ovat tervetulleita kirkkoon, Herran huoneeseen. Sunnuntaisin ja muina pyhäpäivinä kirkoissa vietettävät jumalanpalvelukset ovat avoimia tilaisuuksia. Pyhäpäivä on annettu meitä varten, jotta levähtäisimme ja virkistyisimme. Jumalanpalvelukseen osallistuminen on seurakuntalaisten yhteyden vaalimista ja sitä pyhäpäivän pyhittämistä, joka tuo siunauksen arkeemme.

Messu

Messu eli ehtoollisjumalanpalvelus on paikka, missä saa pysähtyä, hiljentyä, laulaa, kuunnella musiikkia, rukoilla ja kuulla Sanaa. Jumalanpalveluksessa saa kokea Pyhän Jumalan huolenpitoa. Jumala kuulee hiljaisetkin huokaukset.

Jumalanpalvelus rakentuu yhdessä

Seurakuntalainen osallistuu jumalanpalveluksen kulkuun ja sisältöön ennen kaikkea mietiskellen, rukoillen ja laulaen.

Jumalanpalveluksessa on myös erityisiä tehtäviä, joita siihen osallistuvan on mahdollista suorittaa omien lahjojensa ja kiinnostuksensa mukaan. Tehtävät vaihtelevat jumalanpalveluksen luonteen, ajankohdan ja siitä vastuussa olevien työntekijöiden mukaan. Seurakunnassamme toimii ehtoollisavustajina joukko tehtävään koulutettuja seurakuntalaisia.

Jumalanpalveluksesta vastuussa oleva pappi toimittaa suurimman osan jumalanpalveluksesta. Hän miettii yhdessä toisten toimitukseen osallistuvien työntekijöiden (kuten kanttorin) kanssa myös sen, mihin tehtäviin ja kuinka paljon avustajia/palvelijoita tarvitaan. Messupalvelijan tehtävinä on mm. tekstinluku, kolehdinkeruu, virsikirjojen jakaminen ja seurakuntalaisten toivottaminen tervetulleiksi jumalanpalvelukseen. Toisaalta yhteistä messua toteuttavat myös ne, jotka osallistuvat siihen penkistä käsin. Pääasia ei sittenkään ole se, mitä me teemme, vaan mitä Kristus on tehnyt meidän puolestamme.

Tervetuloa kirkkoon!

Osallistu messuun seurakunnan Youtube -kanavallaLinkki avautuu uudessa välilehdessä, jonne pääset klikkaamalla alla olevaa kuvaa.

Enontekiön seurakunta

TAPAHTUMAT

Sunnuntaina 2.10.
klo 14 perhekirkko Hetan kirkossa, Anne Lehmus, Tarleena Ylönen, Heikki Tourunen. Poikkeuksellisesti ei striimausta

Keskiviikkona 5.10.
klo 16 Käsityökahvila seurakuntakodilla, voit tehdä mieluisia käsitöitä itselle tai toisten iloksi. Voit tulla myös juttelemaan ja vaihtamaan ajatuksia. Keitämä kahvit tietenkin!

Torstaina 6.10.
klo 13.30. hartaus Luppo-kodilla.
klo 18 SRK:n lähetysseurat kirkossa.

Sunnuntaina 9.10.
klo 14 messu Hetan kirkossa, Anne Lehmus, Tarleena Ylönen

Keskiviikkona 12.10.

Torstaina 13.10.

Sunnuntaina 16.10.
klo 14 sanajumalanpalvelus Karesuvannon kappelilla, Anne Lehmus, Tarleena Ylönen.
klo 18 Iltahetki kirkossa. Tule mukaan viettämään yhdessä iltahetkeä. Musiikkia, Sanaa ja yhdessäoloa, kahvitarjoilu. Lämpimästi tervetuloa!

Keskiviikkona 17.10.

Torstaina 20.10.

Sunnuntaina 23.10.
klo 14 sanajumalanpalvelus kirkossa, Anne Lehmus, Marjo Karppinen

Keskiviikkona 26.10.

Torstaina 27.10.

Sunnuntaina 30.10.
klo 14 messu Hetan kirkossa, Anne Lehmus, Tarleena Ylönen

Lapsi-, varhaisnuoriso- ja nuorisotyö

Seuraa facebookista: Enontekiön srk nuorisotyö ja kotisivuilta! www.enontekionseurakunta.fi

Instagram: enontekionsrknuoret

Tervetuloa mukaan!

ILMOITUSTAULU

Kaikissa tilaisuuksissa huolehditaan käsihygieniasta, turvaväleistä ja maskin käytölle on suositus.

Kirkossa pidettävät jumalanpalvelukset ovat katsottavissa kahden viikon ajan myös Enontekiön seurakunnan YouTube-kanavalla. Enontekiön seurakunta - YouTubeLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Henkistä ja hengellistä tukea ja keskusteluapua on saatavilla

vt kirkkoherra, rovasti Anne Lehmus p. 040 757 0047, anne.lehmus@evl.fi

vt. diakoni Sointu Jokiniemi p. 040  632 9017, sointu.jokiniemi@evl.fi

Vt. diakonin työaika on 50 % seurakunnassa

Sointu Jokiniemi on töissä seuraavat viikot ja on silloin tavoitettavissa:

viikot 38 ja 39

viikot 42 ja 43

Yhteisvastuu 2022 LAHJOITA MINULLE HUOMINEN. Anna nuorille valoisampi tulevaisuus – lahjoita yhteisvastuukeräykseen.

Voit lahjoittaa Enontekiön seurakunnan kotisivujen kautta tai www.yhteisvastuu.fi/lahjoita.

Enontekiön seurakunnan viitenumero on 303037 ja MobilePay- numero on 37811, silloin lahjoitus

kohdentuu Enontekiön seurakunnalle.

Sukuselvitykset, virkatodistukset ja avioliiton esteiden tutkinnat tilataan Rovaniemen aluekeskusrekisteristä, p. 016-3355200 (ma-pe 9-15), keskusrekisteri.rovaniemi@evl.fi. Enontekiön seurakunnan sivuilla olevaa linkkiä virkatodistusten tilaamiseen voi yhä käyttää.

Enontekiön kirkkoherranvirasto palvelee edelleen kasteiden, häiden, hautajaisten ja muiden tilaisuuksien varaamisessa.

VIRTAPIIRIT ja LUOVATUPA
toimivat yhteistyössä SámiSoster ry:n kanssa, luovatupa@samisoster.fi, puh. 0400 378 794

Virtapiirit

ma 10.10. Hetan virtapiiri Luovatuvalla klo 13-14.30