"Rakastakaa toisianne."

Diakonia on kristilliseen rakkauteen perustuvaa auttamista ja palvelua.  Se on kristityn ihmisen elämänasenne, joka perustuu Jeesuksen antamaan käskyyn: "Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi."  Tarkoituksena on auttaa ihmistä kokonaisvaltaisesti siten, että ihminen tulisi autetuksi juuri niissä ongelmissa, joiden kanssa hän kamppailee. Diakonia kuuluu kirkon perustehtäviin.

Kaikki seurakunnan työntekijät ovat sinua ja kysymyksiäsi varten. Keskustelut ovat luottamuksellisia. 

Ota yhteyttä:

  • kun jaksaminen on koetuksella
  • kun olet yksinäinen
  • kun hengelliset asiat askarruttavat
  • haluat rukoilla yhdessä
  • kun tarvitset tilapäistä taloudellista kriisiluonteista apua taloudellisten ja muiden ongelmien ratkaisemiseksi (avustukset kulkevat diakoniatyöntekijän kautta)

Voit ottaa yhteyttä diakoniatyöntekijään myös silloin, kun

  • etsit mielekästä tekemistä elämääsi vapaaehtoistyön kautta, esim. olemalla tukena jollekin henkilölle, osallistumalla laitosvierailuihin, tulemalla hävikkiruuan jakajaksi  tai Yhteisvastuukeräys-kerääjäksi
  • haluat osallistua kerhotoimintaan, retkille ja leireille
  • sinulla on ideoita diakoniatyön kehittämiseen

Voit myös jättää esirukouspyynnön.

"Menkää ja tehkää"

Lähetys on seurakunnan perustehtävä. Jeesus antoi lähetyskäskyn (Matt. 28:18-20). Armon evankeliumi kuuluu kaikille. Kristittyjen velvollisuus on rakastaen palvella lähimmäistä, niin lähellä kuin kaukana.

Enontekiön seurakuntakodissa kokoontuu käsityökahvila, missä tehdään käsitöitä nimikkolähettien työn ja nimikkokohteen tukemiseksi. Tervetuloa mukaan tekemään!

Rukous lähettien ja kohteiden puolesta on tärkeää. Kiitos, että olet siinä mukana.

Enontekiön seurakunnalla on nimikkosopimuksia Suomen Ev.lut. KansanlähetyksenLinkki avautuu uudessa välilehdessä ja Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen kanssa. Kohteista löydät lisätietoja viereisestä valikosta.

Lähetyskohteitamme voit tukea tilille FI12 5643 8850 0143 46, viestikohtaan merkitään: Lähetystyö / kohde, johon haluat lahjasi antaa.

Kuva: Eija Leppänen, Enontekiön seurakunta

 

Joh. 20:21 mukaan

Jeesus sanoi uudelleen: ”Rauha teille! Niin kuin Isä on lähettänyt minut, niin lähetän minä teidät.”

Ota yhteyttä

Diakoniatyöntekijä / Diakoniijabargi

Työaika 50 %.