Rippijuhlat

Konfirmaatio ja rippijuhla huipentavat rippikoulun. Se on monille nuorille yksi nuoruuden kohokohdista, jota kannattaa juhlia. Konfirmaatiossa nuoret tunnustavat uskonsa ja tulevat seurakunnan täysvaltaisiksi jäseniksi. 

Rippikoulu päättyy konfirmaatioon, jossa heidät siunataan jatkamaan elämän matkaa hyvän Jumalan suojassa. Konfirmaatio tapahtuu kirkossa messun eli ehtoollisjumalanpalveluksen yhteydessä. Nuoret lausuvat uskontunnustuksen ja saavat siunauksen. Vanhemmat ja läheiset rukoilevat nuoren puolesta yhdessä muun seurakunnan kanssa. Messun jälkeen konfirmoiduille jaetaan rippikoulutodistukset. 

Konfirmaation jälkeen voi toimia kummina, voi käydä itsenäisesti ehtoollisella ja olla täysi-ikäisenä ehdolla seurakuntavaaleissa. Rippikoulun käyminen on ehtona myös kirkolliselle avioliittoon vihkimiselle, mutta konfrimaatiota ei edellytetä. 

Rippikoulun voi käydä, vaikkei haluaisi osallistua konfirmaatioon. Konfirmaatioon osallistuminen edellyttää kastetta ja kirkkoon kuulumista. Rippikoulun ohjaajilta saa lisätietoa konfirmaation ajankohdasta ja käytännön asioista. Lisätietoja löytyy oheisista linkeistä, jotka avautuvat ev.-lut. kirkon suomenkielisille sivuille.

Rippijuhla on nuoren oma juhla 

Rippijuhlan voi järjestää kotona tai seurakunnan tiloissa. Juhlatilaa voi koristella mielensä mukaan. Esimerkiksi kynttilät, kukat ja rippilapsen lapsuuden kuvat nostavat juhlatunnelmaa. Tärkeintä on, että  nuori kokee juhlan omakseen. 

On sängyn päälle levitetty tilkkutäkki suuri, nuo monenlaiset kauniit värit yhteen sopii juuri. Hei, halleluja! (Jaakko Löytty)

Konfirmoitavia ehtoollisella alttarin ääressä
Kirkon kuvapankki/Maria Ojanperä

Rippikoulu on puolen vuoden mittainen tutustuminen seurakuntaan ja kristilliseen uskoon. Usein rippikoulu käydään sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä myös aikuisena.

Rippikoulu edeltää rippijuhlia

Nuorta kannattaa juhlia. Yksi etappi monen nuoren elämässä on rippikoulun päättäminen, jonka jälkeen kirkossa järjestetään konfirmaatiojuhla. Lisäksi kotona voidaan järjestää rippijuhlat nuoren toiveiden mukaisesti.

Konfirmaatio tapahtuu jumalanpalveluksessa

Rippijuhlia vietetään rippikoulun käyneen ja konfirmoidun nuoren kunniaksi. Nuorelle rippijuhlat ovat tärkeä aikuistumisjuhla.

Rippijuhlien järjestäminen