Tiedote koronavirusepidemiaan liittyen

14.3.2020 18.55

TIEDOTE KORONAVIRUSEPIDEMIAAN LIITTYEN, 12.3.2020

Valtioneuvosto on antanut ohjeet koronavirusepidemian torjuntaan. Näiden ohjeiden sekä kirkkohallituksen ja Oulun hiippakunnan tuomiokapitulin ohjeistuksen mukaan pyritään toimimaan myös omassa seurakunnassamme.

Pyrimme hoitamaan jumalanpalvelukset ja kirkolliset toimitukset kaikissa olosuhteissa. Ehtoollisjumalanpalvelukset muutetaan sanajumalanpalveluksiksi. Yhdessä omaisten kanssa voimme tarvittaessa tapauskohtaisesti käydä keskustelua toimitusten siirtämisestä, vierasmäärän mahdollisesta rajoittamisesta ja muista ennaltaehkäisevistä toimenpiteistä.

Valtioneuvosto on pyytänyt kiinnittämään erityistä huomiota riskiryhmien, kuten vanhusten ja sairaiden suojelemiseen. Siksi laitoshartauksista luovutaan väliaikaisesti. Kuitenkin on mahdollisuus seurakunnan työntekijöiden kohtaamisiin ja yksityisehtoollisiin.

Kerhot ja muu seurakunnan toiminta jatkuu toistaiseksi normaalisti, mutta tilannetta seurataan.

Ota yhteyttä seurakunnan työntekijään, mikäli asiat huolestuttavat ja haluat keskustella.

Matti Hirvilammi, vt. kirkkoherra

Päivitys 14.3.2020

Seurakunnan kaikki toiminta, myös lasten, varhaisnuorten ja nuorten toiminta jää toistaiseksi tauolle, kunnes tilanne selvenee. Sanajumalanpalvelukset ja kirkolliset toimitukset järjestetään.

Kirkkoherranvirasto on toistaiseksi avoinna normaalisti. Asioiden hoitamisen ja keskusteluavun toivomme kuitenkin tapahtuvan mahdollisuuksien mukaan puhelimitse tai sähköpostilla. Sairaana ei tule lähteä hoitamaan asioita paikan päälle.

Henkistä ja hengellistä apua ja tukea on aina saatavilla. Joudumme kuitenkin suojelemaan riskiryhmään kuuluvia, joille koronavirustartunta voi olla vaarallinen.