Leirikirje

Muonion ja Enontekiön seurakuntien yhteinen ripari 5.-11.6.2022 Kelotin Rantamajoilla Enontekiön Leppäjärven kylässä

(tämä leirikirje laitetaan sähköisenä myös molempien seurakuntien rippikoulusivuille ”Leirikirje ja leiri-infot”)

Tähän leirikirjeeseen on koottu tärkeää tietoa leirielämästä sekä siitä, mitä tarvitset leirille mukaan.

Ohjeet leirille tulon suhteen

Leirille tullaan vain terveenä.

Leiri alkaa Kelotin Rantamajoilla (Peltotievantie 34, Leppäjärvi) Sunnuntaina 5.6. klo 11. Muoniolaiset tulevat leirille linja-autolla, joka lähtee Muoniosta Erkinkulmalta klo 9.30 ja siihen on enontekiöläisten mahdollista nousta matkaan Palojoensuusta noin klo 10 ja Hetasta ST1 pihasta noin 10.20. Syö jotain ennen kuin lähdet, lounas on klo 12.

Leiri päättyy lauantaina 11.6. klo 10. Enontekiöläiset menevät Hetan kirkkoon ja muoniolaiset suuntaavat siitä Muonion kirkkoon konfirmaatioharjoituksiin. Leiriltä on linja-autokyyti harjoituksiin. Harjoitusten jälkeen omin kyydein kotiin.

Leirielämän periaatteet

Leirillä huomioidaan turvallisuus- ja hygieniaohjeet. Leiriolosuhteissa tosiasia on kuitenkin se, että jos yksi sairastaa nuhaa/noroa/koronaa/mitä tahansa tarttuvaa, sitten sairastavat monet muutkin. Tätä ei voida kokonaan välttää.

Vietämme leirillä ehtoollista osana rippikouluamme. Ehtoolliselle osallistuminen on leiriläisille vapaaehtoista.

Sairastuminen leirillä

Jos leiriläisellä on syytä epäillä koronaoireita, ollaan yhteydessä huoltajiin.

Muun sairastamisen kohdalla edetään tilanteen mukaan. Usein on paras siirtyä sairastamaan kotiin.

Sairastuminen voi tarkoittaa myös sitä, että rippikoulu keskeytyy ja se jatketaan loppuun joskus myöhemmin. Silloin myös konfirmaatio luonnollisesti siirtyy. Vaihtoehdot jatkon suhteen ovat ne, että rippikoulun käy yksityisesti loppuun kesän aikana tai siirtää rippikoulun käymisen seuraavalle vuodelle.

Vakuutus

Leiriläiset on vakuutettu ryhmätapaturmavakuutuksella, joka kattaa leirillä tapahtuvista tapaturmista aiheutuneet kulut. Seurakunta ei vastaa leirille mukaan otetuista kännyköistä, silmälaseista, kameroista yms.

Muista ottaa leirille mukaan

• aluslakana ja tyynyliina sekä valintasi mukaan pussilakana tai makuupussi
  • pyyhe, peseytymisvälineet ja muut hygieniatarvikkeet
  • riittävästi vaihtovaatteita, ollaan myös ulkona, muista uimapuku, villasukat tai sisätossut
  • henkilökohtaiset tavarat (myös särkylääkkeet yms.) – korvatulpista voi olla apua, jos olet herkkäuninen, etkä ole tottunut nukkumaan toisten kanssa samassa huoneessa
  • leirikortti asianmukaisesti täytettynä
  • voit ottaa mukaan myös oman soittimesi, joka soveltuu säestykseen ja tunnelman kohotukseen, seurakunnan puolesta mukana on kiippari, kitara ja jotain rahistimia
  • erityisajan erityisyys: Ota mukaan ns. leirikassi, eli joku kangaskassi tai vastaava, jossa kanniskelet työskentelyissä tarvitsemiasi tavaroita paikasta toiseen. Pakkaa kassiin penaalisi tai missä nyt tykkäät kyniäsi säilyttää. Muista ottaa mukaan leirikassin tärkein täyte eli oma Raamattu, jonka sait viikonloppuleirillä (jos et ollut siellä, meillä on sulle Raamattu)
  • leiripaikassa on pieni kioski, josta voi ostaa ainakin jätskiä ja limpparia. Voit varata halutessasi mukaan pienen summan rahaa kioskia varten.
  • Muutama koronan kotitesti voi olla hyvä pitää matkassa

Et tarvitse

• mankkoja, kaiuttimia, tietokoneita, pelikoneita tai vastaavia - hyvä nyrkkisääntö on, että kaikki puhelinta suuremmat elektroniikkavempaimet jäävät kotiin
  • energiajuomia
  • päihdyttäviä aineita tai nikotiinituotteita
  • suihkutettavia tuotteita kuten deodorantteja, antiperspirantteja tai hyönteiskarkotteita

Rippikoululeiri on päihteetön ja savuton; emme myöskään käytä energiajuomia. Päihteiden käyttö aiheuttaa leiriläisen poistamisen leiriltä ja kotiin palauttamisen omin kustannuksin. Nikotiinituotteiden käytöstä olemme yhteydessä kotiin. Leirialueelta ei leirin aikana saa poistua. Myös majoitustiloista poistuminen hiljaisuuden aikana on turvallisuussyistä kielletty.

Leirikortti

Olet saanut leirikortin, täytä se ja ota mukaan leirille. Kortit kerätään leirin alussa ja niissä olevat tiedot ovat luottamuksellisia. Jos ruokavalioosi on tullut muutoksia sitten sen kun viimeksi olet niistä ilmoittanut, ole yhteydessä hyvissä ajoin Heikkiin.

Leiriläiset päivittävät leirikuulumisia seurakuntien nuorten Instagram-tileille enontekionsrknuoret ja muoniosrknt eli laittakaa seurantaan J

Puhelinpelisäännöt

Toimivat yhteydet ulkomaailmaan ovat tärkeitä ja joskus puhelinta voidaan tarvita riparin työskentelyissäkin. Puhelimen käyttö ei kuitenkaan saa olla haitaksi yhteisissä tilaisuuksissa eikä valvottaa yöllä. Jos ongelmaa ilmenee, puhelimet kerätään parkkiin ohjelmien ajaksi ja/tai yöksi.

Konfirmaatio

Muoniolaisten konfirmaatio on sunnuntaina 12.6.2022 Muonion kirkossa, ja enontekiöläisten konfirmaatio sunnuntaina 19.6.2022 Hetan kirkossa. Ohjeet konfirmaatioihin tulevat erikseen seurakuntien nettisivuille, rippikouluasioiden yhteyteen.

Leirin ohjaajat

Vastaava ohjaaja nuorisotyönohjaaja Heikki Tourunen 040 162 3713